Suussasulava ja helppo

Suppilovahvero-keitto

Syksyinen metsä tarjoaa ilmaista ruokaa korikaupalla. Sieniä on tänä syksynä ollut enemmän, kuin aikoihin. Suppilovahvero on yksi suosikeistani, sen satokausi on hurjan pitkä ja olen joskus vielä tammikuussakin onnistunut keräämään näitä herkkuja lumipeitteen seasta. Tämä täyteläisen kermainen resepti on ehdoton suosikkini.
Ainesosat
  • suppilovahveroita silputtuna 2-3 l
  • punasipuli  2 kpl
  • kuohukermaa  0,5 l
  • Koskenlaskija -sulatejuusto 100 g
  • kasvisliemikuutio 2 kpl
  • vehnäjauhoja 2 rkl 
  • vettä 0,5 l
  • voita paistamiseen 
Reseptillä valmistuu 4 annosta tai vaihtoehtoisesti kuudelle alkuruuaksi.

Itse käytän ruuanvalmistukseen vain ja ainoastaan kuohukermaa, käytän vain sellaista, joka ei sisällä karrageenia, eli sitä aitoa ja oikeaa kunnon kermaa. Mielestäni muilla vastavilla tuotteilla maku jää jotenkin vajaaksi.

Toinen suosikkini on Knorrin kasvisliemikuutiot, niistä tulee omasta mielestäni paras maku.

Koskenlaskija -sulatejuustoa voi toki lisätä keittoon enemmänkin, kuin mitä tässä ohjeessa. Kannattaa tarkistaa maku loppuvaiheessa ja jos tuntuu siltä, niin joukkoon voi lisätä juustoa vaikka koko paketin verran.

Valmistuohje alempana, selaa eteenpäin.

Vinkki

Maku syvenee, kun lisäät joukkoon valkoviiniä. Siinä vaiheessa, kun sipulit ja sienet on kuullotettu voissa, lisää joukkoon 1-2 dl kuivaa valkoviiniä.

Valmistusohje

Vaihe 1

Silppua sienet pieneksi ja laita ne paistinpannulle. Pidä niitä kuumalla pannulla niin kauan, kunnes kaikki neste on poistunut. 

Vaihe 2

Silppua sipuli ja laita se kattilaan, lisää voita ja kuullota sipulit voissa. Lisää joukkoon sienisilppu. (Tässä vaiheessa myös kuivaa valkoviiniä, jos haluat. Valkoviini syventää makua. Tarvitse noin 1-2 dl.)

Vaihe 3

Kaada joukkoon kerma 0,5 l ja vettä 0,4 l. Laita kuppiin 1 dl kylmää vettä, lisää siihen vehnäjauhot 2 rkl ja sekoita, kunnes neste on tasaista. Kaada keiton joukkoon. Lisää kasvisliemikuutiot. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin verran.

Vaihe 4

Lisää joukkoon juusto pieninä palasina ja sekoittele, kunnes kaikki juusto on sulanut.

Lisää joukkoon silputtua persiljaa oman maun mukaan. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa juustoa tai kasvisliemikuutio.

Voilá! Suppilovahverokeitto on valmis nautittavaksi.