Suppilovahvero-keitto
- suppilovahveroita silputtuna 2-3 l
- punasipuli 2 kpl
- kuohukermaa 0,5 l
- Koskenlaskija -sulatejuusto 100 g
- kasvisliemikuutio 2 kpl
- vehnäjauhoja 2 rkl
- vettä 0,5 l
- voita paistamiseen
Itse käytän ruuanvalmistukseen vain ja ainoastaan kuohukermaa, käytän vain sellaista, joka ei sisällä karrageenia, eli sitä aitoa ja oikeaa kunnon kermaa. Mielestäni muilla vastavilla tuotteilla maku jää jotenkin vajaaksi.
Toinen suosikkini on Knorrin kasvisliemikuutiot, niistä tulee omasta mielestäni paras maku.
Koskenlaskija -sulatejuustoa voi toki lisätä keittoon enemmänkin, kuin mitä tässä ohjeessa. Kannattaa tarkistaa maku loppuvaiheessa ja jos tuntuu siltä, niin joukkoon voi lisätä juustoa vaikka koko paketin verran.
Valmistuohje alempana, selaa eteenpäin.
Vinkki
Valmistusohje
Vaihe 1
Silppua sienet pieneksi ja laita ne paistinpannulle. Pidä niitä kuumalla pannulla niin kauan, kunnes kaikki neste on poistunut.
Vaihe 2
Silppua sipuli ja laita se kattilaan, lisää voita ja kuullota sipulit voissa. Lisää joukkoon sienisilppu. (Tässä vaiheessa myös kuivaa valkoviiniä, jos haluat. Valkoviini syventää makua. Tarvitse noin 1-2 dl.)
Vaihe 3
Kaada joukkoon kerma 0,5 l ja vettä 0,4 l. Laita kuppiin 1 dl kylmää vettä, lisää siihen vehnäjauhot 2 rkl ja sekoita, kunnes neste on tasaista. Kaada keiton joukkoon. Lisää kasvisliemikuutiot. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin verran.
Vaihe 4
Lisää joukkoon juusto pieninä palasina ja sekoittele, kunnes kaikki juusto on sulanut.
Lisää joukkoon silputtua persiljaa oman maun mukaan. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa juustoa tai kasvisliemikuutio.
Voilá! Suppilovahverokeitto on valmis nautittavaksi.