Minnan kalakeitto
- ruodotonta lohta 300 g
- salottisipuli 1 kpl
- porkkanoita 6 kpl
- mustia kivettömiä oliiveja 4 rkl
- kapriksia 3 tl
- kasvisliemikuutio 2 kpl
- vettä 1l
Mustien oliivien tilalla voit käyttää myös vihreitä oliiveja. Hyvä vaihtoehto ovat myös valmiiksi viipaloidut oliivit, joita on kaupoissa hyvin saatavilla. Kaprikset voivat olla joko niitä pieniä tai isokokoisia. Olen laittanut tähän ohjeeseen 3 tl kapriksia, mutta usein laitan kapriksia tosi reilusti, jopa koko purkin (pienen). Kannattaa kyllä huomioida se, että kaprikset ovat melkoisen suolaisia. Jotta suola ei pääse yllättämään, niin on hyvä laittaa aluksi vain yksi kasvisliemikuutio ja tarkastaa maku ennen toisen lisäämistä. Omasta mielestäni Knorrin kasvisliemikuutiot ovat parhaita, minä en itseasiassa käytä mitään muita.
Valmistuohje alempana, selaa eteenpäin.
Tarjoiluvinkki
Valmistusohje
Vaihe 1
Kuori ja leikkaa siivuiksi porkkanat. Silppua sipuli pieneksi.
Vaihe 2
Lisää kattilaan 2 litraa vettä ja laita porkkanat ja sipuli joukkoon. Anna kiehua noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.
Vaihe 3
Lisää keiton joukkoon paloiteltu lohi ja kasvisliemikuutio, anna kiehua noin viisi minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Lisää lopuksi joukkoon oliivit ja kaprikset.
Vaihe 4
Tarkista maku. Lisää joukkoon toinen kasvisliemikuutio, jos omasta mielestäsi tarpeen.
Valmis tarjoiltavaksi patongin ja esim. Creme Fraichen kera.