Jauhelihakastike on yksi meidän arkiruokasuosikeista.
Nopeasti ja helposti.
Arkisin en oikein jaksa ”säätää” ruokien kanssa. Haluan, että ruoka valmistuu näppärästi ja nopeasti muutamalla raaka-aineella.
Ainesosat
- jauhelihaa 400 g
- tomaattimurskaa 1 prk
- sipulia 2 kpl
- kasvisliemikuutio
- jauhelihamauste (tai muita mausteita jauhelihan maustamiseen, oman maun mukaan)
Reseptillä valmistuu 5 annosta. Tämä riittää meidän kahden hengen taloudelle kahdeksi päiväksi. Viides annos lähtee aina miehelleni lounasruuaksi töihin.
Suosin Knorrin kasvisliemikuutioita, mielestäni ne ovat parhaita.
Tomaattimurskan osalta suosikkini on Lidlin tomaattimurska.
Valmistusohje
Vaihe 1
Pilko sipulit.
Vaihe 2
Paista jauheliha ja sipulit. Mausta oman mieltymyksesi mukaan.
Vaihe 3
Lisää joukkoon tomaattimurskaa yksi säilykepurkki ja lisää joukkoon vettä 3 dl ja kasvisliemikuutio. Sekoittele kunnes kuutio on sulanut kastikkeen joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia.
Vaihe 4
Syömään! Tämä resepti maistuu mielestäni parhaimmalta spaghetin kanssa.