Jauhelihakastike on yksi meidän arkiruokasuosikeista.

Nopeasti ja helposti.

Arkisin en oikein jaksa ”säätää” ruokien kanssa. Haluan, että ruoka valmistuu näppärästi ja nopeasti muutamalla raaka-aineella.
Ainesosat
  • jauhelihaa 400 g
  • tomaattimurskaa  1 prk
  • sipulia  2 kpl
  • kasvisliemikuutio 
  • jauhelihamauste (tai muita mausteita jauhelihan maustamiseen, oman maun mukaan) 
Reseptillä valmistuu 5 annosta. Tämä riittää meidän kahden hengen taloudelle kahdeksi päiväksi. Viides annos lähtee aina miehelleni lounasruuaksi töihin.

Suosin Knorrin kasvisliemikuutioita, mielestäni ne ovat parhaita.

Tomaattimurskan osalta suosikkini on Lidlin tomaattimurska.

Valmistusohje

Vaihe 1

Pilko sipulit.

Vaihe 2

Paista jauheliha ja sipulit. Mausta oman mieltymyksesi mukaan.

Vaihe 3

Lisää joukkoon tomaattimurskaa yksi säilykepurkki ja lisää joukkoon vettä 3 dl ja kasvisliemikuutio. Sekoittele kunnes kuutio on sulanut kastikkeen joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia.

Vaihe 4

Syömään! Tämä resepti maistuu mielestäni parhaimmalta spaghetin kanssa.