Jos olet laillani kermaisten ruokien ystävä, niin tämä keitto on taatusti makuusi!
Juustoinen kalakeitto tuo kivaa vaihtelua perinteisen kalakeiton rinnalle. Reseptejä löytyy paljon ja olen itsekin testannut jos minkälaisia juustoisia kalakeittoja. Minulla on tapana yksinkertaistaa reseptejä ja jätän kaikki omasta mielestäni ylimääräiset ainesosat pois. Näin olen tämän juustoisen kalakeitonkin kanssa tehnyt. Tykkään yksinkertaistaa asioita ja mielestäni on mukavaa, kun muutaman kerran jälkeen muistaa jo reseptin ulkoa, eikä tarvitse miettiä, mistä sen löytää.
Mausteitakin käytän kokonaisuudessaan todella vähän, mutta se ei silti tarkoita sitä, että lopputulos olisi mauton. Ruuan pitää maistua hyvälle. Kerman kanssa en säästele ja kirnuvoikin kuuluu jääkaappini vakiovarusteisiin. Kerman osalta olen tarkka ja ostan aina vain sellaista, joka ei sisällä karrageenia.
Juustoinen kalakeitto on siinäkin mielessä kiva ruoka, koska se sopii mielestäni sekä arkeen että juhlaan.
Reseptillä valmistuu noin 6 annosta.
JUUSTOINEN KALAKEITTO: Ainesosat ja valmistusohje
- Perunoita (kiinteitä) 8 kpl
- Porkkanoita 500 g
- Sipuli 2 kpl
- noin 400 g ruodotonta lohifileetä
- 1 Myrttisen Venäläinen suolakurkku
- 1 litra vettä
- 1 kasvisliemikuutio (mieluiten Knorr)
- 1 dl Kuohukermaa
- Koskenlaskija sulatejuustoa 1 pkt
- Pilko perunat, porkkanat ja sipuli ja laita ne kattilaan.
- Lisää noin litra vettä ja kasvisliemikuutio.
- Anna kiehua, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä.
- Paloittele lohi (esim. kuutioiksi) ja lisää kattilaan.
- Anna kiehua, kunnes lohipalat ovat kypsyneet (5-10 min.).
- Lisää lopuksi kerma ja paloiteltu juusto. Anna kiehua hiljalleen niin kauan, kunnes juusto on sulanut.
- Lisää lopuksi joukkoon 1 suolakurkku, joka on paloiteltu pieniksi paloiksi.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa oman maun mukaan puolikas tai kokonainen kasvisliemikuutio.
Juustoinen kalakeitto saa hyvän säväyksen, kun lisäät joukkoon hienonnettua tuoretta tilliä. Mielestäni keitto kyllä maistuu hyvältä ilmankin ja siksi en ole sitä tähän reseptiinkään lisännyt.
PS. Reseptiin ei tarvita koko purkkia kermaa, joten se kannattaa hyötykäyttää. Mikä voisikaan olla parempi jälkiruoka, kuin letut kermavaahdon ja vadelmahillon kera. Tulee tuo kerman loppukin hyötykäytettyä kermavaahdon muodossa.
Trackbackit/Pingbackit